FamiCord® Group

Famicord group® je največja mednarodna mreža laboratorijev v Evropi in z največ izkušnjami v Evropi v uporabi matičnih celic. Ustanoviteljica mreže Famicord group® je Poljska banka matičnih celic PBKM. V letu 2014 so ustanovili tudi svoj Inštitut za terapije z matičnimi celicami, katerega cilj je uvesti terapije z mezenhimskimi matičnimi celicami. 

Matične celice vašega otroka so pri nas v najboljših rokah

Pri naših raziskavah nenehno izboljšujemo uporabo in kakovost matičnih celic iz popkovnične krvi. Zaradi naših dolgoletnih izkušenj smo postali priznana avtoriteta na vseh področjih matičnih celic iz popkovnične krvi in vemo, kaj je pomembno bodočim staršem in njihovim zdravnikom. Zaradi tega so matične celice vašega otroka v najboljših rokah.

FamiCord® deluje v lastnih visokotehnoloških laboratorijih.

Vse pomembne korake – obdelavo in dolgoročno shranjevanje – FamiCord skupina opravlja sama. Vse naloge opravljajo sodelavci v naših visoko tehnoloških laboratorijih, ki se nahajajo v več evropskih državah, kjer se dela v skladu z GMP standardom. Le na ta način lahko izvajamo lastne zahteve po kakovosti, ki na več načinov presegajo najvišje zdravstvene standarde.

 

FamiCord® Group dejstva in številke:

  • Do danes shranjenih preko 420 000 enot popkovnične krvi in tkiva
  • 66 transplantacij popkovnične krvi 
  • 10 laboratorijev: Poljska (2), Madžarska, Romunija, Španija (2), Turčija, Švica (2), Portugalska
  • Več kot 2400 pacientov, ki so prejeli matične celice
  • Sodelovanje s preko 1300 bolnišnicami v Evropi

FamiCord Group poseduje vrhunski standard AABB – American Association of Blood Banks (Ameriško združenje bank matičnih celic), ki zagotavlja, da bo vaš vzorec sprejet za zdravljenje v vseh bolnišnicah na svetu.

ISO standard zagotavlja najkakovostnejše tehnološke postopke pri obdelavi in shranjevanju matičnih celic.