Koronavirus - Terapija na vidiku

Po svetu so v teku številne klinične študije z različnimi zdravili proti koronavirusu. Danes si celotna medicinska skupnost prizadeva odkriti možne terapije proti temu nevarnemu nasprotniku.

Tukaj je pet najpogosteje testiranih terapij, ki zagotavljajo največ možnosti, da postanejo standardne za zdravljenje bolezni Covid-19.

Poleg že znanih zdravil, kot je klorokin, se uporabljajo tudi zdravila za protivirusne terapije in monoklonska protitelesa, ki se uporabljajo za zdravljenje nekaterih avtoimunskih bolezni. Poleg zdravil se uporabljajo tudi celične terapije z matičnimi celicami in plazma ozdravljenih pacientov.

Klorokin - zdravilo proti malariji, ki se ga uporablja desetletja, je v številnih kliničnih študijah pokazal, da pomaga pri blagih oblikah bolezni Covic-19 (število kliničnih študij: 84)

Protivirusna zdravila – za zdravljenje bolezni Covid-19 se testirajo zdravila, kot so remdesivir, lopinavir in ritonavir, ki se uporabljajo za zdravljenje virusa gripa. Od teh je najboljše rezultate doslej dala terapija z remdesivirjem (število kliničnih študij: 55)

Matične celice – primarno se uporabljajo mezenhimske matične celice, ki se nahajajo v tkivu popkovnice. Ta tip matični celic se lahko odvzame in shrani pri porodu. Terapija je dokazano varna za večje število bolezni in je enostavna za uporabo v kratki intravenski infuziji. Do sedaj je ta terapija pokazala še posebej dober uspeh pri zdravljenju težkih primerov Covid-19 na respiratorju (število kliničnih študij: 45)

Monoklonska protitelesa - zdravila, ki se uporabljajo proti avtoimunskim boleznim. Doslej je najboljše rezultate pokazalo zdravilo tocilizumab, ki se uporablja za zdravljenje revmatoidnega artritisa (število kliničnih študij: 38)

Plazma ozdravljenih – uporablja se plazma bolnikov, ki so preboleli Covid-19, saj njihova kri vsebuje protitelesa, ki virus ubijajo. Po odvzemu krvi ozdravljenih bolnikov, kri centrifugiramo, izločimo plazmo in jo damo v kratki intravenski infuziji bolnikom s Covid-19 (število kliničnih študij: 32)

Vse to nam daje upanje, da se bo v naslednjih mesecih pokazalo, katera terapija je za Covid-19 najuspešnejša. Do takrat nam ostanejo ukrepi za socialno distanciranje in izboljšanje imunosti.

 

Preberite še: 

Koronavirus in matične celice: tukaj  

Pomoč od nas za vas v času koronavirusa!

Do konca aprila na vse pakete brezplačno podarimo shranjevanje popkovničnega tkiva. Tako bo vaš malček imel shranjena dva vira matičnih celic že od 1.890€.

Preberite več o posebni ponudbi v aprilu: tukaj 

Pravočasno si zagotovite posebno akcijo tako, da nas pokličete na: 05 903 1527 ali nam pišite na: info@izvorna-celica.si

 

Želite izvedeti več o shranjevanju matičnih celic iz popkovnične krvi in tkiva?

Kliknite na spodnje povezave:

Kaj so matične celice – KLIKNITE TUKAJ

Zakaj shraniti matične celice –  KLIKNITE TUKAJ

Zakaj izbrati Izvorno celico in FamiCord  – KLIKNITE TUKAJ