Vita 34 – vodilna nemška banka matičnih celic v tehnologiji shranjevanja

Vita 34 je prejela evropski patent za shranjevanje popkovničnega tkiva

Leipzig, 24. januar 2017

Evropski patenti urad je izdal banki matičnih celic Vita 34 patent za obdelavo in krioprezervacijo popkovničnega tkiva in njegovih celic. Nanaša se ne postopek dezinfekcije, priprave, ohranjevana in izolacije celic iz tkiva popkovnice. Ta patent poudarja vodilno pozicijo banke in je pomembna osnova za medicino v prihodnosti. Matične celice iz popkovnice bodo igrale pomembno vlogo pri individualnih terapijah pri boleznih hrustanca in sklepov, pri vzgajanju novih tkiv za regeneracijo in celo pri vzgajanju novih organov.

Implementacija teh naprednih tehnologij zahteva matične celice iz popkovničnega tkiva, ki so pripravljene in shranjene na strokoven ter pravilen način. Samo tako se lahko celice, ki so sposobne specializacije in proliferacije, razvijejo v hrustanec, kosti ali celotne organe za pacienta po letih hrambe. Vita 34 je edina nemška banka matičnih celic z dovoljenjem, da shranjuje kri in popkovnično tkivo novorojenčkov z namenom kasnejše uporabe glede na veljavne regulative. S tem evropskim patentom banka potrjuje svoj vodilni status na področju raziskav in razvoja v medicinskih postopkih in predstavlja pomemben del pri zdravju in podaljševanju življenja v prihodnosti.

Dr. Andre Gerth, CEO Vite 34: ''Izdaja patenta je priznanje, da se investicije v naše raziskave in razvoj obrestujejo. Smo na pravi poti in nadaljevali bomo z našo strategijo razvoja ter utrjevanjem naše pozicije na trgu.''

Vita 34 je edina banka matičnih celic v Nemčiji, ki ima dovoljenje za shranjevanje popkovnične krvi in tkiva po GMP standardih. Shranjevanje popkovničnega tkiva se stalno povečuje od uvedbe te možnosti in tako je Vita 34 še dodatno utrdila svoje vodstvo na nemškem trgu.

Vita 34 bo z novimi produkti nadaljevala s pospeševanjem rasti v prihodnosti in tako ostaja inovativni vodja v Evropi. Lansko leto je banka prijela priznanje kot eno izmed najbolj inovativnih podjetij v kategoriji malih in srednje velikih podjetji v Nemčiji.