Vita 34 osvojila nagrado za inovacije TOP 100

Biotehnološka družba Vita 34 iz Leipziga je prejela nagrado za najboljšega inovatorja v kategoriji malih in srednje velikih podjetij v Nemčiji

LEIPZIG, 24.06.2016 - Ta petek je TOP 100 že 23-ič zapored podelilo priznanje najbolj inovativnim malim in srednje velikim podjetjem v Nemčiji. Vita 34 AG pripada inovativni eliti in je tako prejela nagrado za najboljšega inovatorja iz rok Ranga Yogeshwara, mentorja izbora na področju inovacij. Biotehnološka družba iz Leipziga je namreč uspešno prestala zahteven znanstveni izbirni postopek, v katerem so proučevali upravljanje inovacij in uspeh, kot tudi druge dejavnike.

Vita 34 AG je pionir med zasebnimi bankami matičnih celic iz popkovnične krvi v Evropi in največja banka matičnih celic v nemško govorečem prostoru. Podjetje je bilo ustanovljeno pred skoraj 20 leti in je specializirano na področju shranjevanja matičnih celic iz popkovnične krvi in tkiva za medicinsko uporabo ter transplantacije matičnih celic iz popkovnične krvi. Približno 150 zaposlenih v laboratoriju, zagotavljanje kakovosti prodaje, trženja in uprave, nudi strankam kakovost in varnost na najvišji ravni. Preko hčerinskih družb in distributerjev Vita 34 deluje v skoraj 30 državah po vsem svetu in sodeluje z več kot 2.000 porodnišnicami ter več kot 15.000 ginekologi v Nemčiji in Evropi.

S svojimi raziskavami in razvojnim napredkom ta priznana inovatorska družba bistveno prispeva k medicinskemu napredku na področju raziskav matičnih celic. Vodstvo družbe je neposredno vključeno v inovacijski proces in temu posveča večino svojega poklicnega življenja.

Glavni izvršni direktor Dr. André Gerth pravi: "Všeč mi je, da se ukvarjamo s to temo, ker je inovativnost na vseh področjih Vite 34 iz strateškega vidika nujno potrebna za nadaljnjo rast."

Potencial matičnih celic v regenerativni medicini je ogromen, čeprav je trg strogo kontroliran. Vita 34 zato zelo previdno analizira nove ideje v smislu njihove izvedljivosti, stroškovne učinkovitosti in tržnega potenciala. Da bi to zagotovili, je podjetje iz Leipziga razvilo večstopenjski proces na vseh ravneh in tako omogočilo, da se izberejo prav tiste ideje, ki so tehnično in finančno izvedljive ter so koristne za bolnike - in tudi uspešne na trgu. Inovacijske procese Vite 34 zaznamujejo zlasti ciljno naravnan razvoj in osredotočenost na podrobnosti.

To pa ni edini razlog, zakaj ima Vita 34 široko paleto izdelkov in storitev, tu je bistvenega pomena tudi stalna rast podjetja. Vita 34 namreč na področju shranjevanja vzorcev popkovnične krvi za lastne namene (avtologna uporaba) nudi tudi možnost shranjevanja v okviru javnih donacij (alogenska uporaba). Možnost shranjevanja celotne popkovine je prav tako posebnost:  Vita 34 je prvo in edino podjetje v nemško govoreči regiji, ki ima v lasti uradno dovoljenje za shranjevanje popkovničnega tkiva za namen pridobivanja matičnih celic, kot izhodne surovine uporabljene za terapevtske namene.

Vita 34 je podjetje, ki razvija edinstvene metode na področju matičnih celic. Raziskave in razvoj novih virov za pridobivanje matičnih celic, na primer, zob, las ali maščobnega tkiva in  razvoj terapevtskih aplikacij, ki temeljijo na matičnih celicah, kot tudi kozmetična krema za obraz, ki vsebuje matične celice rastlin samo povečujejo impresivno paleto izdelkov oziroma ponudbe Vite 34. "Odločeni smo, da bomo vsako leto uvedli novo storitev, nov izdelek ali novo metodo proizvodnje na trg" pravi dr. Gerth. Zaradi tega so inovacije v procesih tako pomembne za Vito 34. Vse materiale, ki se uporabljajo za pridobivanje, obdelavo in shranjevanje se neprestano nadgrajuje in dopolnjuje z novimi izdelki, kot so izboljšani seti  za pridobivanje vzorcev, odpornejše vrečke za krioprezervacijo ali škatle za transport vzorcev.

T100_16_Member_engl_rgb.jpeg