Kaj so matične celice?

“Matične celice bodo spremenile svet, Vita 34 je tu za Vas”

Dr. André Gerth
predsednik upravnega odbora Vita 34

 

Edinstvene v medicini 

Pri ustvarjanju in delovanju našega telesa sodeluje na milijone celic. Vse imajo svojo funkcijo in vlogo, specializirano za delovanje določenega dela telesa. Ravno v tem pa se matične celice razlikujejo od ostalih celic v telesu. So nespecializirane in se lahko preoblikujejo v katerokoli drugo vrsto celic v organizmu, ki so bile med procesom staranja, zaradi bolezni in poškodb uničene. So vir vseh celic v telesu in so ravno zaradi sposobnosti regeneracije poškodovanih tkiv edinstvene v medicini.

Zaklad iz popkovnične krvi

Telo novorojenčka je bogato z dragocenimi, močnimi in vitalnimi matičnimi celicami. Devet mesecev so načrtovale in gradile telo novega človeškega bitja. Tudi pozneje v življenju pomagajo ohraniti mehanizem za obnovo organizma. Ob rojstvu veliko teh dragocenih celic najdemo v krvi popkovine, ki jo zdravnik po prerezu drži v rokah.

Dr. Eberhard Lampeter, ustanovitelj Vite 34, je med prvimi v Evropi pri svojem raziskovalnem delu prepoznal potencial matičnih celic iz popkovnične krvi pri zdravljenju avtoimunskih bolezni in razvil metodo, s katero se ta dragoceni dar narave lahko trajno ohrani. Kot lastnik svojih shranjenih matičnih celic ima lahko vaš otrok koristi od medicinskega napredka na področju matičnih celic in lahko v primeru potrebe, takoj dobi lastne, kompatibilne, še vedno mlade in vitalne matične celice.

Pri nas vedno shranjujemo celotno popkovnično kri, brez ločevanja posameznih komponent. Na ta način se prepreči izguba celic, ki so pomembne za terapijo.

To je samo en primer, ki kaže s kako veliko pozornostjo in odgovornostjo ravnamo z dragoceno popkovnično krvjo vašega otroka. Z uporabo celovitega sistema skrbimo, da je vašemu otroku v primeru potrebe tudi po več desetletjih na razpolago pripravek popkovnične krvi.

Matične celice

Matične celice so nespecializirane. Imajo sposobnost pretvorbe v različne vrste celic v telesu.

Dr. Eberhard Lampeter, ustanovitelj Vite 34, je med prvimi v Evropi pri svojem raziskovalnem delu prepoznal potencial matičnih celic iz popkovnične krvi in razvil metodo za njihovo hranjenje. 

 

V popkovnični krvi so:

HSC – krvotvorne matične celice (angl. Hematopoetic stem cells)

MSC – mezenhimske matične celice (angl. Mesenchymal stem cells)

VSEL – matične celice podobne embrionalnim (angl. Very small embriotic-like cells)

USSC – neomejene somatske celice (angl. Unrestricted somatic stem cells)

Zaradi različnih vrst matičnih celic, ki jih najdemo v krvi, Vita 34 shranjuje celotno popkovnično kri in s tem preprečuje izgubo matičnih celic, ki omogočajo zdravljenje različnih bolezni.

 

Matične celice iz popkovnične krvi so:

  • mlade - naivne
  • pametne
  • močne
  • edinstvene
  • zmožne samoobnavljanja