Bio Save® Fundacija

Izvorna celica kot del skupine Bio Save omogoča fundacijo vsem staršem, ki so shranili matične celice, pomoč pri zdravljenju z matičnimi celicami.

Starši shranjujejo matične celice z namenom, da bodo lahko svojemu otroku omogočili zdravljenje, v kolikor bi bilo to potrebno. Dandanes je izrednega pomena, da te najdragocenejše celice zaupate banki matičnih celic, ki ima poleg izkušenj s shranjevanjem tudi izkušnje z uporabo matičnih celic pri zdravljenju. Samo s shranjevanjem pri izkušeni banki imate zagotovilo, da bo vaš otrok imel na voljo vso strokovno znanje in sicer od procesa shranjevanja do uporabe celic.

V okviru naše skupine so bile matične celice uporabljene za zdravljenje preko 2.500 pacientov, kar je več od vseh ostalih evropskih bank skupaj. (podatek iz 27.9.2019)

Izvorna celica je kot edina v Sloveniji staršem omogočila shranjevanje matičnih celic pri banki, ki ima obsežne izkušnje pri zdravljenju z matičnimi celicami. Kot del skupine Bio Save pa smo šli še korak dlje.

Starši, ki so shranili matične celice bodo s pomočjo Bio Save fundacije dobili vse potrebne informacije, znanje in podporo v primeru potrebe po zdravljenju. Bio Save fundacija je bila ustanovljena leta 2013 z zavedanjem, da je zdravljenje z matičnim celicami nedvomno prihodnost medicine, ki se je začela že  danes. Preko 80 bolezni se lahko zdravi z matičnimi celicami, vsakodnevno pa poteka na tisoče študij za zdravljenje do sedaj neozdravljivih bolezni.

Zavedamo se, da večina transplantacij poteka v tujini, kar lahko predstavlja določene težave za starše, ki potrebujejo pomoč. Fundacija staršem pomaga s svetovanjem o samem procesu zdravljena z matičnimi celicami, kako priti do relevantnih ustanov za zdravljenje doma in v tujini, pomaga z medicinsko dokumentacijo  in vam s svojo ekipo strokovnjakov vseskozi stoji ob strani. Fundacija pa ni namenjena samo staršem, ki so celice svojega otroka zaupali nam. Kot družbeno odgovorno podjetje, v okviru fundacije nudi pomoč tudi staršem, ki so shranili matične celice svojega otroka pri drugih bankah matičnih celic.

 

Prihodnost se je začela. Bodimo del nje.

 

Več o Bio Save Fundaciji preberite: tukaj