Inštituti

TRM

Transplantacijski center za regenerativno medicino Leipzig (TRM) skupaj z Vito 34 proučuje VSEL matične celice. VSEL ​​matične celice so po svojih lastnostih zelo podobne zarodnim celicam - lahko se  pretvorijo v katerekoli celice v telesu. Raziskave teh matičnih celic odpirajo široke možnosti zdravljenja v prihodnosti, predvsem za zdravljenje bolezni, ki niso vezane na kri.

TUM

Klinika za pediatrično in adolescenčno medicino v sodelovanju s Tehnično univerzo v Münchnu dela raziskave na sladkorni bolezni tipa 1. Trenutno je že sedem otrok uporabilo vzorce, shranjene pri Viti 34, za zdravljenje sladkorne bolezni tipa 1. Študija načrtuje 10 transplantacij.

Fraunhofer

Fraunhofer inštitut v Leipzigu v sodelovanju z Vito 34 raziskuje zdravljenje možganskih poškodb.

Univerza Rostock

Univerza v Rostocku, Oddelek za nevrokirurgijo, sodeluje z Vito 34 pri zdravljenju bolezni srca. Glede na do sedaj objavljena dela, je prišlo do pozitivnih rezultatov.

Leibniz IPK

Leibniz Inštitut za rastlinsko genetiko sodeluje z Vito 34. Nedavno je bila objavljena študija, v kateri so predstavili novo metodo odkrivanja majhnega števila matičnih celic v vzorcu, kar je predpogoj za nadaljnje raziskave.

MHH Hannover

Zdravstvena šola MHH Hannover v sodelovanju z Vito 34 raziskuje iPS matične celice. Ukvarjajo se s preučevanjem iPS matičnih celic iz popkovnične krvi, predvsem z  njihovo sposobnostjo diferenciacije, za prihodnjo uporabo pri zdravljenju pediatričnih bolnikov.

Univerza Leipzig

Univerza v Leipzigu v sodelovanju z Vito 34 na oddelku za hematologijo in onkologijo izvaja raziskave o vplivu mezenhimskih matičnih celic iz popkovnične krvi na GvHD - bolezen zavrnitve presadka matičnih celic, ki se običajno pojavi pri bolnikih, ki prejemajo matične celice za zdravljenje levkemije ali limfomov. Cilj je razviti klinično uporabno terapijo za zdravljenje te bolezni, ki se pojavlja v 50% primerov alogenskih transplantacij.