Izkušnje

“Shranjevanje popkovnične krvi in Vita 34 imata skupno zgodovino. To je prepričalo mnoge starše”

Dr. Erih Kunert
direktor strokovnega svetovanja in tiskovni predstavnik Vita 34

Zaupa na več kot 140.000 družin, ker so jih prepričale naše izkušnje.

Vse več bodočih staršev se odloča za shranjevanje krvi svojega otroka. Več kot 140.000 pripravkov popkovnične krvi iz Nemčije, Avstrije, Švice, Španije, Italije, Slovenije, Srbije, Črne Gore, Makedonije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Bolgarije in Romunije je shranjenih pri Viti 34, kar dokazuje veliko zaupanje staršev v znanje in izkušnje prve banke popkovnične krvi.

 

Pionirji v Evropi

Vito 34 je leta 1997 skupaj s kolegi ustanovil dr.sci.med. Eberhard Lampeter. To je bilo prvo podjetje v Evropi, ki je omogočilo staršem zasebno shranjevanje popkovnične krvi. Z našimi izkušnjami in inovativnostjo smo postavili standarde - in to ne samo v Nemčiji.

Strokovno osebje v porodnišnici takoj po prerezu popkovine odvzame popkovnično kri. Vso osebje, ki opravlja odvzem krvi, je sodelovalo pri rednem usposabljanju, ki ga vodi eden od naših sodelavcev. Vita 34 je izdala več kot 30.000 potrdil o usposabljanju zdravnikov in babic. Na ta način smo poskrbeli, da je že pri odvzemu popkovnične krvi kakovost zagotovljena.

Od naših izkušenj na področju uporabe celic boste imeli koristi vi

Do sedaj smo omogočili zdravljenje z matičnimi celicami iz popkovnične krvi tolikšnem številu otrok, kot vse ostale zasebne banke matičnih celic v Evropi skupaj. To je pomembno priznanje za naše delo.

Najpogostejša so regenerativna zdravljenja

Ko smo leta 1997 pričeli z delom, je bila najbolj verjetna uporaba matičnih celic pri zdravljenju raka. Toda v tem času se je izkazalo, da se matične celice iz popkovnične krvi ne uporabljajo samo pri boleznih krvnih žil in raka. Večina otrok je prejela lastno popkovnično kri v okviru eksperimentalnega zdravljenja pri možganskih poškodbah. Poleg tega je veliko otrok sodelovalo pri raziskavi zdravljenja sladkorne bolezni tipa 1, pri kateri sodelujemo s  Tehnično univerzo v Münchnu.

Tudi sorojenci lahko uporabijo matične celice

Obstajajo bolezni, kot je levkemija, pri katerih lastne matične celic iz popkovnične krvi niso prva izbira. V tem primeru je bolje uporabiti matične celice zdravega sorojenca. Že večkrat se je zgodilo, da je popkovnična kri novorojenčka, ki je bila preventivno shranjena pri nas, omogočila starejšemu bratu ali sestri takojšnjo transplantacijo matičnih celic. 

Vzorci so sprejeti na vseh klinikah po svetu

Vita 34 sodeluje z registrom kostnega mozga v severni Nemčiji in registrom matičnih celic (NKR) v Hannovru. Register matičnih celic (NKR) darovane vzorce hrani in pripravlja pri Viti 34.

“Izkušnje pri shranjevanju popkovnične krvi, visoki standardi kakovosti in sodelovanje mnogih klinik ter partnerjev so pokazali, da je Vita 34 za nas idealni partner.”

dr. Marlena Robin-Winn 
direktorica NKR

To je še en dokaz kakovosti, z upoštevanjem da je Vita 34 edina zasebna banka v Evropi, ki shranjuje vzorce za javni register. V skladu s tem se vzorci Vite 34 shranjujejo po svetovno sprejetih standardih in so sprejeti na vseh klinikah po svetu. 

Naše izkušnje

  • Najdaljše izkušnje na področju matičnih celic iz popkovnične krvi
  • Več kot 140.000 shranjenih pripravkov od leta 1997
  • Največkrat uporabljene matične celice v Evropi, za kar 30 zdravljenj, v primerjavi z ostalimi zasebnimi bankami v Evropi
  • Sodelovanje z vsemi porodnišnicami v Sloveniji