Raziskave

"Raziskave so za nas na prvem mestu, saj vsaka ugotovitev pripomore k povečanju možnosti uporabe matičnih celic."

Dr. Rüdiger Alt

direktor za raziskave in razvoj pri Vita 34

 

Mi raziskujemo, zato da bi vaš otrok imel korist od novih načinov zdravljenja

Prepričani smo, da bodo matične celice iz popkovnične krvi v prihodnosti pripomogle k zmagi nad danes še vedno neozdravljivimi boleznimi. Znanost je na pragu novega obdobja, v katerem bodo matične celice, poleg zdravil in kirurških posegov, tretji steber medicine. K temu razvoju prispevamo v veliki meri. Če hranite popkovnično kri vašega otroka, mu dajete posebno priložnost za sodelovanje pri razvoju medicine.

Z raziskavami do napredka

Sodelujemo pri temeljnih raziskavah in poskusnem zdravljenju. Poleg tega sodelujemo z uglednimi univerzami in inštituti za znanstvene raziskave v celotni Nemčiji. Mnogi rezultati naših raziskav so bili predstavljeni na mednarodnih konferencah in objavljeni v strokovnih revijah. Dva raziskovalna projekta sta bila nagrajena s strani nemškega društva za kardio-vaskularno kirurgijo.

Vsak raziskovalni projekt se ne konča pozitivno, vendar vsak rezultat prispeva k boljšemu razumevanju matičnih celic iz popkovnične krvi in razširitvi njihove uporabe. Vsako novo področje uporabe, ki bo odkrito, lahko popkovnično kri vašega otroka naredi še bolj dragoceno.

Naši partnerji:

(1) Univerza v Leipzigu, (2), Fraunhofer Inštitut za celično zdravljenje in imunologijo, Leipzig, (3) Transplantacijski center za regenerativno medicino, Leipzig, (4) Univerza v Rostocku , (5) Višja medicinska šola Hanover, (6) Tehnična univerza München, (7) IPK Gatersleben, (8) Bioplant GmbH Leipzig, (9) Leibniz Inštitut za rastlinsko biokemijo Halle