Shranjevanje

"V svojih letih dela z matičnimi celicami iz popkovnične krvi sem se prepričala, da je napredek na vseh področjih medicine neizogiben."

Dr. Petra Rauprich

Oddelek za zdravstvene vede VITA 34

Najvarnejši set za prevoz popkovnične krvi

Že od samega vzorčenja in priprave za pošiljanje skrbimo za varnost vzorca popkovnične krvi. Zaradi tega smo razvili poseben set za prevoz, ki je s strani TÜV (Svetovna organizacija za tehnično inšpekcijo) prejel priznanje za najboljši set za prevoz popkovnične krvi.

Idealna temperatura za prevoz popkovnične krvi je med 18°C in 26°C. V primeru, ko temperatura doseže 40°C, ima samo set Vite 34 ustrezno toplotno izolacijo. Čeprav je set dvakrat večji in težji, in zato tudi  dražji kot pri ostalih družinskih bankah, Vita 34 stremi k ohranitvi kakovosti vzorca vse do prihoda v laboratorij. Set je opremljen z elektronskim čipom za merjenje temperature, da bi lahko strokovnjaki v laboratoriju imeli evidenco o spremembah temperature med samim prevozom.

Shranjevanje vzorcev popkovnične krvi pri -196 ° C

Kot prva evropska družinska banka smo se od samega začetka odločili za shranjevanje celotne krvi, brez da bi jo reducirali in s tem ločevali matične celice. Ločevanje in shranjevanje enega ali dveh tipov matičnih celic je sicer bolj ekonomično, vendar popkovnična kri vsebuje tudi druge tipe matičnih celic, ki jih ni potrebno zavreči.

Zamrzovanje vzorca

Pri shranjevanju matičnih celic se hranijo le hematopoetske – matične celice, ki pomagajo pri zdravljenju krvnih bolezni. Najnovejši rezultati raziskav kažejo na veliko moč pri zdravljenju drugih vrst bolezni z ostalimi komponentami, ki se nahajajo v krvi. Ker smo se od samega začetka odločili za takšen način shranjevanja, smo se izognili izgubi teh dragocenih celic. Vzorci se shranjujejo pri -196 ° C, takšna temperatura pa zahteva posebne vrečke za zamrzovanje, ki se ne morejo zlomiti tudi v primeru potresa. V svojih petnajstih letih je Vita 34  razvila svojo vrečko za zamrzovanje, ki je odporna na zelo nizke temperature in zagotavlja varnost za vzorce popkovnične krvi.

Shranjevanje matičnih celic do 50 let

Najvišja kakovost shranjevanja matičnih celic, kot tudi dolgoletne  izkušnje so omogočile Viti 34, da hrani matične celice celo do 50 let.

Vita 34 je edina banka, ki je izpolnila stroge zahteve za shranjevanje matičnih celic do 50 let, tako da lahko starši izberejo, kako dolgo želijo hraniti matične celice svojih otrok. Kakovost in trajnost standarda je potrjena tudi za hranjenje do 50 let, kar je ponovno edinstven primer v Evropi.