Zakaj Vita 34

"Za kakovostno obdelavo matičnih celic poceni genetika ne obstaja "

dr. André Gerth 
Upravni odbor Vita 34

Pred 20-timi leti je v Evropi obstajala le ena zasebna banka popkovnične krvi: Vita 34.

Danes imajo starši, ki želijo shraniti matične celice, težavo pri izbiranju med Vito 34 in ostalimi bankami. Verjetno si tudi vi ne želite, da se kri vašega otroka samo zamrzne, ampak želite zagotovilo, da bodo matične celice v primeru potrebe na voljo za transplantacijo.

Zakaj bi v tem primeru bila Vita 34 tudi danes vaša najboljša izbira?

Odločitev o tem ali se bodo uporabile mlade, pluripotentne matične celice, da bi rešil življenje, sprejema zdravnik. On zdravi in nosi odgovornost, zato je zanj pomembna visokokakovostna obdelava matičnih celic, podrobna zdravstvena anamneza in dovoljenje regulativnih organov v skladu z Zakonom o zdravilih in medicinskih pripomočkih.

Dovoljenje za shranjevanje matičnih celic imajo vse banke za shranjevanje popkovnične krvi. Dovoljenja za uporabo matičnih celic za zdravljenje vašega otroka, njegovih sorojencev ali za darovanje pa vse banke nimajo.

Trenutno so v Sloveniji  registrirani dve  samostojni podružnici celičnih bank v Evropi. Na željo mnogih bodočih staršev vam ponujamo 10 vprašanj, ki bi jih bilo smiselno postaviti drugim bankam. Odgovori so vam lahko v pomoč pri sprejemanju te pomembne odločitve, komu zaupati nekaj tako dragocenega.

Da lahko banke primerjate med sabo, postavite vprašanja, ki zajemajo resnično pomembne informacije v resnih situacijah. Zraven vsakega vprašanja vam podajamo odgovore naše banke - Vite 34.