Vprašanja in odgovori - Zakaj shraniti pri Izvorni celici?

Izvorna celica d.o.o. v svojih 12 letih obstoja stremi le k enemu cilju - nuditi najkakovostnejšo hrambo matičnih celic iz popkovnične krvi za vašega otroka.

 

 

Danes  imajo starši, ki želijo shraniti matične celice, težavo pri izbiranju med različnimi bankami matičnih celic. Verjetno si tudi vi ne želite kri svojega otroka samo zamrzniti, ampak želite zagotovilo, da bodo matične celice v primeru potrebe na voljo za transplantacijo.

Zakaj bi v tem primeru bila Izvorna celica tudi danes vaša najboljša izbira?

Odločitev o tem, ali se bodo uporabile mlade, pluripotentne matične celice, da bi rešil življenje, sprejema zdravnik. On zdravi in nosi odgovornost. Zdravniku je pomembna visokokakovostna obdelava matičnih celic, podrobna zdravstvena anamneza in dovoljenje regulativnih organov v skladu z zakonom o zdravilih in medicinskih pripomočkih.

Na željo mnogih bodočih staršev vam predlagamo 10 vprašanj, ki jih morate postaviti pred shranjevanjem matičnih celic vašega otroka. Vprašanja zajemajo resnično pomembne informacije v resnih situacijah, tako da lahko primerjate banke med seboj, hkrati pa vam dajemo odgovore na ista vprašanja.

 

1. Koliko let izkušenj ima banka na področju hranjenja krvi?

Poljska banka matičnih celic je ena od pionirjev med bankami v Evropi s preko 17 let izkušenj.

 

2. Koliko strank je do sedaj zaupalo matične celice v hranjenje?

Največja banka matičnih celic v Evropi, FamiCord Group, ima shranjenjih prek 540.000 vzorcev popkovnične krvi in drugih tkiv.

 

3. Ali ima banka GMP standard?

 Laboratorij s katerim sodeluje Izvorna celica dela v skladu z GMP standardom in poseduje številne druge certifikate, od tega je najpomembnejši AABB certifikat (American Association of Blood Banks) – tega imajo samo najboljše banke matičnih celic na svetu.

 

4. Koliko izkušenj ima banka pri uporabi popkovnične krvi pri zdravljenju otrok (in bolnega sorojenca)?

FamiCord® Group ima največje število terapij z matičnimi celicami iz popkovnične krvi in tkiva popkovnice, prek 3.600. Seznam transplantacij: tukaj

 

5. Ali se naredi družinska anamneza bolezni?

Zaradi prizadevanja za čim jasnejšo sliko o kakovosti pripravka popkovnične krvi in možnosti uporabe, se opravi anamneza družinske zgodovine bolezni pred rojstvom, ki zajema 56 vprašanj.

 

6. Ali se lahko pripravki iz popkovnične krvi, shranjeni pri PBKM, uporabljajo za zdravljenje z matičnimi celicami?

PBKM in FamiCord® Group imata dovoljenje za zdravljenje z matičnimi celicami, tako za otroka (avtologno) kot za sorojence (alogensko), kakor tudi za pomoč drugim (donacija).

 

7. Ali se prevoz krvi opravlja le med tednom ali tudi ob vikendih in praznikih ter na kakšen način?

Za čim večje število celic in za čim boljšo kakovost je potrebno kri v čim krajšem času dostaviti iz porodnišnice do banke. Izvorna Celica organizira prevoz krvi 365 dni na leto z najvarnejšim posebnim letalskim prevozom, Medical Express.

 

8. V primeru potrebe po zdravljenju, kdo krije stroške prevoza matičnih celic do klinike, kjer bo zdravljenje potekalo?

Izvorna celica v primeru potrebe po transplantaciji pokrije vse stroške transporta matičnih celic do katerekoli bolnišnice na svetu. Vsaka stranka Izvorne celice je deležna storitve Transplant assistant® - transport matičnih celic do klinike in podpora zdravnika transplantologa v primeru transplantacije celic.

 

9. Ali banka popkovnične krvi lahko organizira terapijo za mojega otroka?

FamiCord® Group je edina banka v Evropi, ki ima svojo kliniko za zdravljenje z matičnimi celicami. Z vzorci, ki so bili shranjeni pri FamiCord® Group, je bilo do sedaj zdravljenih preko 3.600 pacientov.

 

10. Zakaj je Izvorna celica logična izbira?

Na svetu obstaja veliko število bank, ki shranjujejo matične celice. Pravi izziv pa je uporabiti matične celice za zdravljenje. Izvorna celica je del BioSave fundacije, ki vašem otroku v primeru potrebe omogoča dostop do preko 100 bolnišnic na svetu, ki imajo dolgoletne izkušnje pri zdravljenju z matičnimi celicami.