Top 4 nosečniške aplikacije na svetu in najboljši koledarji nosečnosti v Sloveniji

Medtem ko aplikacije za spremljanje nosečnosti zagotovo niso nadomestilo za strokovne nasvete zdravnika, so lahko zabavne in koristne, ko gre za spremljanje vas in rasti vašega otroka. Veliko aplikacij služi kot dnevnik za vaš vnos vitaminov, zdravil, opravil in vas poveže tudi z drugimi bodočimi mamicami. Če boste opazili nekaj kar vas bo skrbelo, se vedno obrnite na zdravnika, toda če iščete neke vrste pomoč pri organizaciji, te aplikacije dajejo občutek organiziranosti v sicer razburljivem in kaotičnem času.

 

Tukaj je izbor 4 najboljših aplikacij na svetu in v Sloveniji, ki beležijo vse spremembe, simptome, vaš in otrokov razvoj po tednih in vam služijo kot koledar nosečnosti ali pomoč z vsemi informacijami.

 

1. What to Expect's Pregnancy & Baby Tracker

 

Ta priljubljena aplikacija za spremljanje nosečnosti vam omogoča, da spremljate rast vašega otroka z vizualnimi pripomočki, kot je sadje. Večini je aplikacija všeč, ker za vsak teden piše koliko je priporočljivo, da nosečka pridobi na teži. Za 10. teden na primer piše, da se je priporočljivo zrediti za 0-2 kg. Za vsak teden posebej so zapisani najpogostejši nosečniški simptomi. Poleg personaliziranega spremljanja, ki prikazuje, kje trenutno se nahajate v nosečnosti (vse do ure natančno!), ponuja tudi videoposnetke o tem kar se dogaja z vašim telesom in otrokom vsak teden nosečnosti in vas še naprej obvešča o razvoju tudi po rojstvu. Prejeli boste veliko informacij, vse od prehrane, vadbe do priprave na porod. Poleg tega so zdravstveni nasveti in članki aplikacije odobreni s strani zdravnikov.

 

2.  Pregnancy week by week

Na začetnem zaslonu imate informacije o tem, koliko časa ste že noseči in kdaj je vaš predviden datum poroda. Tukaj so tudi informacije o dolžini in teži otroka v vašem tednu nosečnosti. Tako kot ostale aplikacije za nosečnost, tako tudi Pregnancy week by week ponuja članke o tem na kaj morate biti pozorni, kaj jesti itd. Aplikacija vam pojasnjuje tudi kaj se dogaja v vašem trebuhu, kako napreduje rast vašega otročka in lahko si pogledate kratek video o izgledu vašega otroka v določenem tednu nosečnosti. Najdete lahko tudi vaje za nosečnice - popularne Keglove vaje.

 

3. Ovia Pregnancy


 

Med toliko različnimi aplikacijami, ki so osredotočene na zdravje otroka, se ta aplikacija osredotoča na zdravje in počutje mame med nosečnostjo. Na voljo imate orodje za spremljanje prehrane, nasvete za zdravo prehranjevanje, opomnike za jemanje vitaminov in funkcijo za boljše spanje. Ovia prinaša lažje spremljanje vašega zdravja in razvoja med nosečnostjo. Lahko postavite anonimna vprašanja drugim staršem v oddelku Skupnosti. Tako ne rabite več skrbeti ali samo vam ekstremno hitro rastejo lasje in otekajo stopala. Omogoča vam, da poiščete varna živila in zdravila, da ne boste po nesreči zaužili nečesa, kar se med nosečnostjo ne priporoča. Še posebej pa je koristna za vse tiste, ki si želite zanositi.

Izjava uporabnice: »Z možem poskušava zanositi in ta aplikacija je za naju zelo koristna pri svetovanju in pomaga vsak mesec natančno slediti mojem menstrualnem ciklu ter spremljanju plodnih dni.« V tej aplikaciji lahko določite tudi ime svojega otroka, da so informacije čimbolj osebne. Od vseh aplikacij ima prav ta najverjetneje najnatančnejše informacije o napredku nosečnosti in razvoju otroka ter vašega telesa. Zanimivo je tudi, da so navedeni viri pridobljenih informacij ter da lahko svoje izkušnje delite z ostalimi nosečnicami.

 

4.  Pregnancy +


 

Ta aplikacija ponuja elegantno in enostavno uporabniško izkušnjo. Sledite lahko otrokovim brcam in pridobivanju telesne teže ter se seznanite z rastjo vašega otroka s pomočjo grafikonov in slik z vsakega zornega kota za vsak teden nosečnosti. To je najverjetneje največji približek realnega dogajanja v maternici, saj lahko vidite kako izgleda vaš otrok v vseh različnih stopnjah razvoja. Takoj po vpisu v aplikacijo morate vpisati predvideni datum poroda. Aplikacija je zelo pregledna ter nudi mnogo informativnih člankov o nosečnosti in vsem kar je z nosečnostjo povezano. Imate možnost, da vnesete datum naslednjega pregleda na katerega vas aplikacija nato opomni. Možnost imate tudi, da vpišete število otrokovih brc, vaše mere, vnesete lahko fotografije in ostale pomembne informacije, kar je vsekakor zelo koristno.

 

In še 4-je najboljši slovenski koledarji nosečnosti:

1.  Elevit: Nosečnost iz tedna v teden

Svoji nosečnosti sledite iz tedna v teden, od spočetja do rojstva. Prednost Elevit koledarja je v tem, da je v slovenščini ter da koledar ponuja izračun tedna nosečnosti glede na prvi dan vaše zadnje menstruacije. V vsakem tednu opisuje kako se razvija vaš otrok ter kaj se dogaja z vašim telesom. Prijavite se lahko tudi na tedenska obvestila o poteku nosečnosti ter preberete praktične namige namenjene določenemu tednu nosečnosti.

 

2.  Bambino

Bambino koledar na spletni strani je razdeljen na nosečnost po tednih in nosečnost po mesecih. Prednost Bambino koledarja je v tem, da lahko prejemete koledarček poteka nosečnosti tudi na mail, izračunate svoje plodne dneve ter predvideni datum poroda, lahko pa se tudi naročite na e-revije, kjer so vse informacije v zvezi z nosečnostjo in dojenčkom. Pri vsakem opisu tedna nosečnosti lahko preberete kaj se dogaja z vašim dojenčkom, z vašim telesom in dobite kratke nasvete povezane z nosečnostjo – kako jo najbolje preživeti.

 

3.  Ringaraja

Kot ostali nosečniški koledarji tudi Ringaraja omogoča, da odkrijete vse podrobnosti kaj se dogaja z vašim telesom, kako se otrok razvija in raste ter kaj se plete po glavah bodočih očetov. Po prijavi boste vsak teden na e-naslov prejeli novo sporočilo z zanimivimi, koristnimi in zabavnimi vsebinami, glede na teden nosečnosti v katerem se nahajate. Ringaraja opisuje tudi razvoj dojenčka po porodu pa vse do 11 meseca starosti, kjer lahko pridobite razne nasvete in informacije o porodni teži, dojenja, spanja, mejnikov v razvoju in ostalo. Prednost Ringaraja koledarja je tudi v tem, da opisuje počutje očetov in tudi njim daje praktične nasvete za vsak teden posebej.

 

4.  Bibaleze

Koledar Bibaleze je priročen saj v obliki članka podrobneje opisuje vsako tromesečje posebej in zajame bistvene informacije za to obdobje, tako da imate vse na enem mestu. Bibaleze koledar ponuja tudi možnost pošiljanja informacij o poteku nosečnosti na e-naslov, tako kot ostali koledarji. Podrobno namreč opisuje tudi sam proces oploditve in razna možna obolenja, simptome, spremembe hormonov, nasvete glede vašega življenja, v katerem primeru obiskati zdravnika in podobno.

 

Viri: 

https://www.elevit.si/orodja/nosecnost-iz-tedna-v-teden/

http://www.bibaleze.si/clanek/nosecnost/nosecnost-po-tednih.html

http://www.ringaraja.net/nosecniski_koledar.html

https://www.bambino.si/nosecnost_po_tednih.html

https://www.womenshealthmag.com/health/g23337257/best-pregnancy-apps/

 

 

Želite izvedeti več o shranjevanju matičnih celic iz popkovnične krvi in tkiva?

Kliknite na spodnje povezave:

Kaj so matične celice – KLIKNITE TUKAJ

Zakaj shraniti matične celice –  KLIKNITE TUKAJ

Zakaj izbrati Izvorno celico in Vita 34  – KLIKNITE TUKAJ

 

Ponujamo Vam možnost izbire med dobami hrambe 20, 30, 40 ali 50 let, z možnostjo odplačevanja na 3, 6, 12 in 24 enakih mesečnih obrokov brez obresti z identičnim prvim obrokom 300 € oz. 600 € za dvojčke.Ugodnosti

 

Uporabne povezave:

Cenik –  KLIKNITE TUKAJ

Ogled laboratorija podjetja Vita 34 – KLIKNITE TUKAJ

Oblikujte si svoj paket - KLIKNITE TUKAJ

Oglejte si video: In kako vse skupaj poteka? - KLIKNITE TUKAJ

 

Ne spreglejte: Genske preventivne preiskave – KLIKNITE TUKAJ

 

Za dodatne informacije, vprašanja in naročilo storitve smo vam na voljo – TUKAJ