MAGNEZIJ V NOSEČNOSTI

MAGNEZIJ V NOSEČNOSTI

 

Za otroke in nosečnice ima magnezij neprecenljiv pomen in kot kažejo raziskave, pomanjkanje tega minerala lahko povzroči motnje več kot 300 celičnih reakcij.

Znano je, da se med nosečnostjo še zlasti pa v drugi polovici nosečnosti spremeni koncentracija elektrolitov, kar posledično zmanjša raven celičnega magnezija, ki lahko privede do večjih zdravstvenih težav, pa tudi do pojava hipertenzije. Možno je tudi, da se zaradi pomanjkanja tega minerala poveča razdražljivost mišic in se pojavijo krči. Pojavijo se lahko tudi maternični krči , kar je v nosečnosti najmanj zaželeno. Predčasna rojstva povzročajo številne nevšečnosti, eden od njih pa je motnja elektrolitov magnezija in kalcija, opozarjajo strokovnjaki.

Zato naj vsaka nosečnica zagotovi optimalno ravnotežje mineralov, oligoelementov in vitaminov. Vzdrževanje intracelularnih procesov v optimalnem razmerju ustvarja pogoje za varno nosečnost do konca in pripravo otroka za kakovostno življenje po porodu.

Dokazano je, da novorojenčki, ki imajo težave s konstitucijo, možganskimi krvavitvami kot tudi težave s spremembami mišičnega tonusa, dejansko nimajo optimalnega fiziološkega razmerja med magnezijem in kalcijem v krvi. Neželene učinke je mogoče preprečiti z uravnoteženo prehrano nosečnice. Prav tako je priporočljivo pitje naravne mineralne vode.

 

vir: http://bebologija.rs/trudnoca/magnezijum-u-trudnoci.html 

 

Želite izvedeti več o shranjevanju matičnih celic iz popkovnične krvi in tkiva?

Kliknite na spodnje povezave:

Kaj so matične celice – KLIKNITE TUKAJ

Zakaj shraniti matične celice –  KLIKNITE TUKAJ

Zakaj izbrati Izvorno celico in Vita 34  – KLIKNITE TUKAJ

 


Ponujamo Vam možnost izbire med dobami hrambe 20, 30, 40 ali 50 let, z možnostjo odplačevanja na 3, 6, 12 in 24 enakih mesečnih obrokov brez obresti z identičnim prvim obrokom 300 € oz. 600 € za dvojčke.
Ugodnosti

 

Uporabne povezave:

Cenik –  KLIKNITE TUKAJ

Ogled laboratorija podjetja Vita 34 – KLIKNITE TUKAJ

Oblikujte si svoj paket - KLIKNITE TUKAJ

Oglejte si video: In kako vse skupaj poteka? - KLIKNITE TUKAJ

 

Ne spreglejte: Genske preventivne preiskave – KLIKNITE TUKAJ

 

Za dodatne informacije, vprašanja in naročilo storitve smo vam na voljo  TUKAJ