Pismo enega očeta: Draga žena, tudi jaz sem nov v vlogi starša in ni mi lahko

''Ne vem kako, toda želim ti povedati, da sem prav tako kot ti, tudi jaz utrujen, ampak poskušam biti tvoja podpora. Poskušam ostati močan in biti vsak trenutek ob tebi, saj to je moja vloga, kajne?'', je v svojem pismu napisal en oče.

Anonimni oče je svoji ženi napisal pismo, da bi ji pojasnil, da tudi novim očetom ni lahko, prav tako kot ne novim mamicam. Njegovo pismo si lahko preberete spodaj: 

 

''Draga žena,

Razumem, kako se počutiš. Vem, da si izčrpana, z divjimi hormoni in pod stresom. Zanima me ali imaš poporodno depresijo, ampak kako naj te to vprašam? Jaz se počutim kot da jo imam, ali lahko imajo tudi očetje poporodno depresijo?

Vse je novo in zelo težko zame. Kako to ljudje počnejo, kako jim uspe? Oba se boriva, brez dneva premora. Kljub temu se dalje trdoglavo smejiva prijateljem in družini in delava vse, da ne bi priznala kako nama je težko tako sebi kot drug drugemu.

Odkrito povedano, neurejena hiša me sploh ne moti. Samo to sem ti želel povedati, namesto da te sprašujem neumna vprašanja, kot je: Kaj si danes počela?, kot idiot, ko pridem domov z dela.

Želim ti povedati, da opravljaš čudovito delo kot mama, tudi če se sama morda ne počutiš tako. Vem, da se trudiš in daješ vse od sebe. Vsak večer neštetokrat vstaneš, kadar koli otrok zajoka, čez cel teden, da mi prizaneseš, ker moram zjutraj na delo, a to je samo ena od stvari, ki jih narediš zame. Vse to vem globoko v sebi.

Problem je, kadar se otrok zbudi, se zbudiš ti in jaz. Včasih zaspim nazaj dokler ga hraniš in potem se ponovno zbudim, ko se vrneš nazaj v posteljo. Ampak velik del noči samo ležim nemočen in poslušam ali je vse vredu in ali bi moral tudi jaz vstati, da ti pomagam.

To se dogaja več tednov, včasih grem na delo in zaspim na parkirišču z glavo na volanu. Ne morem se niti spomniti zadnje pol ure pred tem, niti kako sem prišel na delo. Rad bi samo povedal, da sem tako kot ti utrujen, ampak poskušam biti tvoj podpora. Poskušam ostati močan in biti tukaj za tebe, kajti to je moje delo, kajne?

 

Tudi jaz se počutim kot zombi. Poskušam preživeti vsak delovni dan, da ne končam na razgovoru pri šefu, saj sem odkrito povedano, grozen na delu in to traja več tednov. Ne morem slediti tempu, daleč sem v zaostanku in delo se samo še bolj nalaga, prav tako kot stres. Čutim takšen pritisk, da ti ne morem opisati z besedami, počutim se kot da bom razpadel na majhne koščke. 

Ne vem več kdo sem in pogrešam srečno žensko s katero sem se poročil. In ta najina mala kepa sreče: zelo ga imam rad, toda vem, da ko pridem domov, mi ga vsakič brez besed, godrnjajoče ali z mrkim pogledom samo predaš v moje naročje. On običajno joka, saj zagotovo čuti najin stres ali pa je lačen, ima polne plenice ali kaj drugega. Vem, da ni pošteno, da si želim priti domov in biti v svojem domu s srečnim otrokom, poljubiti svojo prelepo ženo in se z njo pogovarjati o napornem dnevu na delovnem mestu ter da sem še enkrat razočaral svoje kolege.

Vem da se to ne bo zgodilo. Zato sedim v avtu, za vogalom, v temi. Delno zato ker se bojim, da ne bom zadovoljil tvoja pričakovanja in da ne bom prava podpora, a delno tudi zato, ker se trudim zbrati svoje moči in biti tvoja podpora. Ker to je moja vloga, mar ne?

Želim, da veš, da te ljubim najbolj na svetu, ampak želim tudi, da veš, da tudi meni ni lahko. Prosim, pogovori se z mano.'' 

 

Vir: miss7mama.com Foto: shutterstock, pixabay

 

NE SPREGLEJTE!

V najbolj ženskem mesecu tudi Izvorna celica slavi vašo ženskost in vam poklanja darilo, da ga boste lahko ve poklonile vašemu dojenčku.

 

Izvorna celica v mesecu MARCU podarja posebne popuste na vse pakete KLASIK (popkovnična kri):

-          300 € na plačilo v celoti

-          200 € na plačilo na obroke

ter na vse paketke PREMIUM (popkovnična kri in tkivo)

-          400 € na plačilo v celoti

-          250 € na plačilo na obroke

 

Želite izvedeti več o shranjevanju matičnih celic iz popkovnične krvi in tkiva?

Kliknite na spodnje povezave:

Kaj so matične celice – KLIKNITE TUKAJ

Zakaj shraniti matične celice –  KLIKNITE TUKAJ

Zakaj izbrati Izvorno celico in Vita 34  – KLIKNITE TUKAJ

 

Ponujamo Vam možnost izbire med obdobji hrambe 20, 30, 40 ali 50 let, z možnostjo odplačevanja na 3, 6, in12 enakih mesečnih obrokov brez obresti ter 24 mesečnih obrokov z obrestmi z identičnim prvim obrokom 300 € oz. 600 € za dvojčke.

 

Uporabne povezave:

Cenik –  KLIKNITE TUKAJ

Ogled laboratorija podjetja Vita 34 – KLIKNITE TUKAJ

Oblikujte si svoj paket - KLIKNITE TUKAJ

Oglejte si video: In kako vse skupaj poteka? - KLIKNITE TUKAJ

 

Ne spreglejte: Genske preventivne preiskave – KLIKNITE TUKAJ

 

Za dodatne informacije, vprašanja in naročilo storitve smo vam na voljo – TUKAJ