Člani Bio Save Group in fundacije Bio Save  so 21. in 22. maja obiskali nov center za zdravljenje z matičnimi celicami iz popkovnične krvi na Slovaškem - CellCenter in ob tej priložnosti vzpostavili strateško sodelovanje, da bi omogočili zdravljenja z matičnimi celicami za otroke iz regije, na kateri deluje skupina BioSave katere del je tudi Izvorna celica d.o.o.

CellCenter je biotehnološko podjetje, ki uporablja napredek v regenerativni medicini in izvaja terapevtske aplikacije matičnih celic ter ima v lasti celo 2 bolnišnici. Ena od njih je državna bolnišnica v mestu Malacky, druga pa v Bratislavi. Center v Bratislavi je posebno in vizualno udobno zasnovan za otroke z nevro-razvojnimi in avtističnimi motnjami. Prav tako so te bolnišnice močno vpete v raziskovalno dejavnost na področjih onkologije, kardiologije, nevrologije, imunologije, sladkorne bolezni, kirurgije in ortopedije ter pod "eno" streho zagotavljajo kompleksne rešitve za bolnike z vsega sveta.

Za zdravljenje številnih bolezni kot so cerebralna paraliza, avtizem, multipla skleroza, Parkinsonova demenca, hematološke bolezni, CellCenter uporablja matične celice iz krvi in tkiva popkovnice. Če nimate lastnih celic za zdravljenje, je mogoče najti ustreznega darovalca matičnih celic.

dr med. Stefan Krstić - regionalni direktor Bio Save Srbija, Nebojša Petrović - direktor Bio Save Skupine in predsednik upravnega odbora Bio Save Fundacije, dr med. Kristian Martin - medicinski direktor Bio Save Fundacije, Mgr. Renáta Mihályová - General manager CellCenter, Ing. Viktor Vlcek - Tissue facility manager, orthomolecular consulting, Dr med. Sassan Lajevardi - doktor medicine CellCenter

Prva terapija v organizaciji fundacije Bio Save bo v tem centru potekala že v torek, 28. maja 2024. Gre za dečka iz Srbije, družina pa je vzorec matičnih celic shranila s pomočjo skupine Bio Save.

Upamo, da bo to strateško sodelovanje pripomoglo k čim boljšemu zdravstvenemu izidu, pa tudi k izmenjavi strokovnega znanja in virov ter s tem izboljšati kakovost oskrbe in zdravljenja najmlajših bolnikov. O poteku zdravljenja prvega paciente iz Srbije bo več povedanega po samem zdravljenju.

Fundacija Bio Save že več kot 10 let pomaga otrokom iz regije jugovzhodne Evrope z boleznimi, ki jih mogoče zdraviti z matičnimi celicami iz popkovnice, ne glede na to, v kateri banki je shranjen vzorec matičnih celic in tako je fundacija Bio Save edina tovrstna fundacija v regiji.


V preteklem obdobju so bile preko fundacije Bio Save organizirane terapevtske aplikacije matičnih celic za zdravljenje 8 otrok, starih 6-7 let, iz Srbije, Hrvaške, Črne Gore in Albanije, katerih vzorci so bili shranjeni v Bio Save, ter v banki Cryo Save.


Fundacija Bio Save, ki jo vodi medicinski direktor dr. med. Kristian Martin, se aktivno ukvarja z zdravljenjem otrok, za katere je zdravljenje z matičnimi celicami iz popkovnice upanje za izboljšanje njihovega zdravja. Trenutno se spremljajo rezultati štirih otrok iz Srbije in Hrvaške, ki so v preteklem letu prejeli terapijo z matičnimi celicami iz popkovnice.

Sign In