Kot družbeno odgovorno podjetje je Izvorna celica v sodelovanju z BioSave fundacijo oblikovala program brezplačnega shranjevanja matičnih celic, »Moje je tvoje«.

Vsak bolan otrok dobi priložnost, da ob rojstvu sorojenca prejme darilo, ki mu lahko reši življenje.

»Moje je tvoje« je program družinskega shranjevanja matičnih celic, ki ne predstavlja nobenih stroškov za družino. 

Popolnoma brezplačno omogočimo družinam, ki želijo shraniti matične celice novorojenčka za člana družine (brata ali sestro) kateremu je bila postavljena diagnoza hematološkega obolenja, ki mu lahko ogrozi življenje in se lahko zdravi z matičnimi celicami v okviru standardnih terapij.

Kako deluje?

Da bi se družina kvalificirala za program »Moje je tvoje«, mora imeti otrok postavljeno diagnozo, ki trenutno spada na seznam hematoloških bolezni, ki se lahko zdravijo z matičnimi celicami iz popkovnične krvi, obstajati mora dokaz o krvnem sorodstvu in onkolog/hematolog se mora strinjati, da se to obolenje lahko zdravi z uporabo matičnih celic. Izvorna celica vam priskrbi set za odvzem popkovnične krvi in obdela ter shrani vzorec krvi iz popkovnice novorojenčka vse do trenutka ko se pojavi potreba po uporabi vzorca, brez kakršnihkoli stroškov za družino.

Izvorna celica nosi vse stroške, ki so vključeni v postopek odvzema popkovnične krvi vašega novorojenčka, vse stroške transporta do laboratorija kot tudi vse stroške transporta vzorca matičnih celice o klinike, kjer bo potekalo zdravljenje.