Ko gre za zdravje vašega otroka, je vse v zaupanju!

Ko gre za zdravje vašega otroka, je vse v zaupanju!

Harmony prenatalni test

Harmony test podpira Roche z več kot 120-letnimi izkušnjami in predanostjo zdravju ljudi. Harmony - test številka 1 na svetu v več kot 100 državah - več kot 1,5 milijona nosečnic je  opravilo test Harmony.

Prenatalni test Harmony se izvaja v laboratoriju v Nemčiji. Niti vaši vzorci niti vaši podatki ne zapuščajo Nemčije.

Kaj je NIPT?

Za izvedbo neinvazivni prenatalni testa se odvzame kri nosečnice za pregled otrokove genske slike in se tako izogne ​​tveganju invazivnega posega, kot sta amniocenteza ali biopsija horionskih resic, ki lahko privede do splava. Test je mogoče narediti že v 10. tednu nosečnosti. Plodovi kromosomi se nahajajo v materini krvi in ​​prehajajo v materin krvni obtok iz posteljice.

Harmony preverja trisomije kromosomov 13, 18 in 21, anevploidije  spolnih kromosomih X in Y ter mikrodelecijo - DiGeorge sindrom. Na voljo so tri možnosti testiranja - Classic (13,18,21), Expert (13,18,21, X, Y) in Plus (13, 18, 21, X, Y, DiGeorge).

Odlična stopnja odkrivanja

99.99 % - natančnost testa za trisomijo 21 kromosoma v objavljenih študijah

Harmony Test preverja le kromosome 21, 18, 13 in spolne kromosome X in Y kar omogoča znatno povečanje učinkovitosti metode. (5) Namesto naključnega sekvenciranja delov celotnega genoma se Harmony Test osredotoča na točno določene kromosome; To zagotavlja veliko bolj podrobno analizo teh kromosomov s Harmony testom kot pri običajnih metodah NIPT, ki temeljijo na sekvenciranju popolne proste DNA ("Massively Parallel Sequencing, MPSS").

Zaradi tega je natančnost testa večja in potrebuje manj časa za laboratorijsko analizo, kar se odraža tudi v stroških in hitrosti testa.

Visoko kvalificirana ekipa zdravnikov za diagnozo in svetovanje

Ekipo v našem laboratoriju Cenata GmbH sestavljajo visoko usposobljeni zdravniki in znanstveniki, vključno s strokovnjaki za človeško genetiko, laboratorijsko medicino, ginekologijo in porodništvo. Naša ekipa bo z veseljem odgovorila na vaša vprašanja v zvezi s prenatalno diagnostiko, NIPT in razlago testa Harmony.

Povprečna čakalna doba na rezultate je 3 delovne dni 

Pred izvedbo testa Harmony mora vaš ginekolog opraviti ultrazvočni pregled, da ugotovi teden nosečnosti in ali gre za eno ali več plodno nosečnost. Posvetujte se tudi s svojim zdravnikom o tem, katera možnost Harmony testa je za vas najprimernejša.

Harmony Test se lahko izvede od 10. tedna nosečnosti (GN 10 + 0) ne glede na način spočetja ali izvor jajčeca

Metode NIPT, kot je Harmony Test, se uporabljajo za določanje kromosomskih nepravilnosti ploda (trisomije kromosomov 21, 18 in 13 ter kromosoma X in Y). Posebnost te metode je, da je neinvazivna: analizira se samo materina venska kri.

Kot del katere koli možnosti testa se lahko na zahtevo pacientke določi spol ploda

Metoda NIPT pa ne more nadomestiti ultrazvoka v prvem trimesečju. Presejalni testi v prvem trimesečju in / ali ultrazvok na koncu prvega trimesečja lahko odkrijejo možne motnje organov ploda in so še vedno močno priporočljivi.

Prenatalni test Harmony

Naročite se pri izbranem ginekologu

Prenatalni test Harmony

Prostopek Harmony prenatalnega testa

Postopek Harmony prenatalnega testa

Sign In